Archief nieuws 2014

 

november , 2014

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.. het is bijna zover. De sint en zijn pieten zijn gearriveerd in Nederland. Daarom hebben wij nu Sinterkaas! Een lekker stukje jong belegen kaas in de vorm van de mijter. Leuk om cadeau te geven aan de echte kaasmonsters onder ons.

Per 1 januari 2015 zijn wij op woensdag gesloten. De nieuwe openingstijden van de winkel ‘de kaasbarg’ zullen zijn ma-di-do van 13.00-17.00 en vr-zat van 11.00 tot 17.00.

 

oktober , 2014

De maand oktober is aangebroken en de herfst staat om de hoek.

Op de boerderij beginnen we de eerste orders voor Kerstpakketen te ontvangen. Omdat de vormen- kaasjes een paar weken moeten rijpen voor ze op smaak zijn werken we met orders vooraf.

Zoals op onze website aangegeven hebben we verschillende vormen kaasjes, Hart – Tulp  en Schild, welke op een leuke manier kunnen worden verwerkt in een kerspakket. In de winkel staat een grote kast met allerlei streekproducten die samen met een vorm- kaasje verwerkt kunnen worden in een mand. Ook is het mogelijk om het etiket van het kaasje te personaliseren.

U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen in onze winkel.

september , 2014

De maand september is goed begonnen, het weer is droog en zonnig. We hebben gemaaid en inmiddels al heel wat wintervoer gewonnen!
Nieuwtje is dat Saar, onze Friese stabij, met jong zit. De dierenarts heeft met de echo 4 pups kunnen traceren, oh zo leuk en best spannend! Op maandag 29 september is Saartje uitgerekend, de bevallingskist is al in huis!

 

Boek een Boerderij-Beleving

Waar kan je nou beter ontdekken wat Echte Boerderijzuivel is dan op de boerderij? De boer en boerin ontvangen je graag op hun eigen boerderij voor een Boerderij-Beleving. Tijdens een Boerderij-Beleving ervaar je zelf op de boerderij wat Echte Boerderijzuivel is en met hoeveel passie het gemaakt wordt. Je gaat met al je zintuigen aan de slag en ontdekt in 2 uur tijd het verhaal van Echte Boerderijzuivel. Dankzij steun van de Europese Unie is deelname aan zo’n leuke en leerzame Boerderij-Beleving helemaal gratis.
Kijk voor informatie en boekingen op www.boerderijzuivel.nl/boerderij-beleving.

Graag tot ziens. 

augustus , 2014

Sommige mensen zijn hun koffers alweer aan het uitpakken terwijl andere de vakantie nog in het vooruitzicht hebben. Als je op de vakantie niet zonder boerenkaas kunt maar niet weet of een stuk kaas de reis goed zal doorstaan. Geen punt. In onze kaaswinkel kan de kaas worden geseald (luchtdicht verpakt). Hierdoor wordt de kaas beschermd en kan het lang worden bewaard. Ook worden onze hart- tulp- en schildkaasjes geparaffineerd. Dit is een extra beschermlaag om de kaas heen (dikker dan kaasplastic) in de kleur rood of geel. Door de paraffine stopt het rijpingsproces en kan het kaasje beter worden bewaard.

Sinds enkele weken hebben wij een Facebook pagina. Op deze pagina proberen wij het reilen en zijlen van de boerderij weer te geven. Zodra je de pagina ‘liked’ ontvang je automatisch alle berichten. We vinden het leuk om zo veel mogelijk mensen te informeren over onze boerderij en daarom hebben we nu een actie verzonnen. Bij de 111ste liker verloten we een stuk lekkere boerenkaas. Dus klik op die duim!

 

De zomer is nu echt van start! Buiten is het rond de 30 graden, de kinderen zijn vrij van school en een hoop Nederlanders hebben hun koffers gepakt om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Vorige week is de Boerderijschool beëindigd voor de Westwoud- en de Klaverweideschool. De leerlingen hebben het heel erg naar hun zin gehad en hebben kennis gemaakt met alle beginselen van het boerenleven.

Er wordt hard gewerkt op de boerderij! We zijn druk bezig met het schoonmaken van de ligboxenstal. Dit is de stal waar de melkkoeien o.a. in worden gemolken en gevoerd. Omdat het buiten mooi weer is droogt de stal snel op zodat we de muren kunnen witten. Het is een behoorlijke klus wat om de zoveel jaar terug komt. Maar de koeien staan deze winter in ieder geval weer in een blinkende stal. Op het land gebeurt er ook van alles omdat het al een paar dagen achter elkaar droog is. Deze week zijn er grote balen gemaakt en vandaag worden er hooibalen geperst. Onze spierballen worden hierdoor goed getraind.

Fijne zomermaand toegewenst.

 

 

juni , 2014

De boerderijschool voor de Bernardusschool uit Zoeterwoude Rijndijk is inmiddels afgerond. Groep 6 van Meester Tim is 5 dagdelen op de boerderij geweest.
De leerlingen hebben gevoeld, geroken en gekeken hoe het er op een agrarisch bedrijf aan toe gaat.
We hebben met elkaar boter en karnemelk gemaakt, paspoort van de kalfjes getekend en grondonderzoek gedaan. Op de laatste middag legde de leerlingen aan familie uit hoe het reilt en zeilt op een boerderij, ze hebben veel geleerd!
Zowel de Westwoud- als de Klaverweideschool zijn inmiddels gestart. De boerderijschool van deze groepen ronden we in juli 2014 af.

25 februari , 2014

Vandaag zijn we uitgenodigd bij het Ministerie van economische zaken op de Bezuidenhout in Den Haag.
Daar werken ambtenaren die de dossiers behandelen van bedrijven die een aanvraag hebben ingediend om het predicaat Hofleverancier of Koninklijk te willen ontvangen.
Twee ambtenaren waren eerder op ons bedrijf geweest, hebben een rondleiding gehad en vroegen ons nadien of we tijdens de lunch willen vertellen waarom we het predicaat hebben aangevraagd, hoe het verloop was en wat het ons gebracht heeft en nog zal brengen...
Natuurlijk zijn we hierop ingegaan, je wordt niet zo vaak op een ministerie uitgenodigd!
Tijdens de lunch presentatie was er een groep van 30 mensen die geluisterd hebben naar onze uiteenzetting, aangevuld met een foto power point.
Nu weet de afdeling waar gewerkt wordt aan de beoordeling van predicaten wat er zoal bij komt kijken.
Met onze fotoboeken, krantenknipsels, vakliteratuur en een mooie bos bloemen reden we voldaan terug naar de boerderij waar Sjaak opmerkte toch heel graag boer te willen zijn!